mantelzorg
wijkwinkel
buurtbemiddeling
activiteiten
welzijnscoaches
vervoer
over ons
onze resultaten

Wijkwinkel

Geen vraag is ons te veel

Bij allerlei vragen die je hebt op het gebied van kleine en grote zaken helpen we je graag in onze Wijkwinkel.  Met een luisterend oor, zonder afspraak en met korte lijntjes. Al onze ondersteuning is kosteloos.

  • Vind je het lastig overzicht te houden op je financiën?
  • Weet je niet hoe je je zorgtoeslag aan moet vragen?
  • Snap je niet wat er in een brief van de gemeente staat?
  • Wil je niet alleen een gesprek met een gemeenteambtenaar voeren?

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.

Wijkwinkel Welzijn Vianen

De Wijkwinkel is een steunpunt voor alle inwoners van Vianen. Je kunt hier terecht met de meest uiteenlopende vragen.  Over gemeentelijke regelingen, het aanvragen van een voorziening, of het uitleggen van een officiële brief. Weinig verzoeken zijn ons te gek. Veel vragen kunnen we direct met jou aanpakken. En anders weten we wel waar je beter geholpen kunt worden in Vianen, want we hebben met veel organisaties en instanties een goed contact.

De medewerkers die je helpen zijn veelal goed geschoolde, behulpzame vrijwilligers. Zij worden begeleid door een coördinator van Welzijn Vianen. Zij behandelen alle vragen zorgvuldig en met de grootste privacy.

De Wijkwinkel werkt met vele instanties in Vianen samen. We vormen als het ware een keten, waardoor je zo min mogelijk wordt doorgestuurd en zo direct mogelijk wordt geholpen.

Wmo Cliëntondersteuning
Heb je een afspraak met iemand van de gemeente over een sociale voorziening of een indicatie dan kunnen wij je ondersteunen. Samen bereiden we het gesprek voor en gaan indien gewenst mee naar de gemeente.

Belastingzaken
De Wijkwinkel is een Toeslagen Servicepunt van de belastingdienst. Dat betekent dat we direct met jou aan de slag kunnen om jouw belastingformulier in te vullen en allerlei toeslagen kunnen aanvragen.

Regelingen treffen
We helpen je met bellen en mailen naar instanties als LekstedeWonen, de WIL en de gemeente om te zorgen dat schulden niet oplopen en je met hen regelingen over afbetaling kunt treffen.

Hulp bij je administratie en financiële zaken
We zetten met jou je administratie op een rij en maken samen een budgetoverzicht. Ook kun je bij ons een workshop volgen waarin je leer te geldzaken op orde te houden.

Inkomenscheck
Wij zijn een toegangspoort tot de Voedselbank Vianen, de Kledingbank, het Jeugdsport- en cultuurfonds en Stichting Leergeld.

De Wijkwinkel is gevestigd in de Prenter, Grote Geusplein 1.

Bel of mail ons voor informatie en advies.

Telefoon: 0347-34 43 65
Email: wijkwinkel@welzijnvianen.nl

De openingstijden van de Wijkwinkel zijn:
Maandag:     9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur
Dinsdag:       9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur
Woensdag:   9.00-12.00 uur
Donderdag:  9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur
Vrijdag:          Gesloten

IN VERBAND MET DE HERFSTVAKANTIE ZIJN WIJ VAN MAANDAG 21 T/M VRIJDAG 25 OKTOBER GESLOTEN