mantelzorg
wijkwinkel
buurtbemiddeling
activiteiten
welzijnscoaches
vervoer
over ons
onze resultaten

Wijkwinkel

Geen vraag is ons te veel

Bij allerlei vragen die je hebt op het gebied van kleine en grote zaken helpen we je graag in onze Wijkwinkel.  Met een luisterend oor, zonder afspraak en met korte lijntjes. Al onze ondersteuning is kosteloos.

  • Vind je het lastig overzicht te houden op je financiën?
  • Weet je niet hoe je je zorgtoeslag aan moet vragen?
  • Snap je niet wat er in een brief van de gemeente staat?
  • Wil je niet alleen een gesprek met een gemeenteambtenaar voeren?

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.

Wijkwinkel Welzijn Vianen

De Wijkwinkel is een steunpunt voor alle inwoners van Vianen. Je kunt hier terecht met de meest uiteenlopende vragen.  Over gemeentelijke regelingen, het aanvragen van een voorziening, of het uitleggen van een officiële brief. Weinig verzoeken zijn ons te gek. Veel vragen kunnen we direct met jou aanpakken. En anders weten we wel waar je beter geholpen kunt worden in Vianen, want we hebben met veel organisaties en instanties een goed contact.

De medewerkers die je helpen zijn veelal goed geschoolde, behulpzame vrijwilligers. Zij worden begeleid door een coördinator van Welzijn Vianen. Zij behandelen alle vragen zorgvuldig en met de grootste privacy.

De Wijkwinkel werkt met vele instanties in Vianen samen. We vormen als het ware een keten, waardoor je zo min mogelijk wordt doorgestuurd en zo direct mogelijk wordt geholpen.

Belastingzaken
De Wijkwinkel is een Toeslagen Servicepunt van de belastingdienst. Dat betekent dat we direct met jou aan de slag kunnen om jouw belastingformulier in te vullen en allerlei toeslagen kunnen aanvragen.

Aanvullende toeslagen aanvragen
AVRES en Leergeld AV kennen allerlei aanvullende toeslagen voor mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen. Wij kunnen je adviseren en helpen bij het aanvragen van deze toeslagen.

Aanvragen Voedselbank, Kledingbank
Wij zijn een toegangspoort tot de Voedselbank Vianen en de Kledingbank. Wil je een aanvraag doen voor de Voedselbank of Kledingbank, dan kun je bij ons terecht.

Regelingen treffen
We helpen je met bellen en mailen naar  LekstedeWonen, Avres ,de gemeente, de zorgverzekering, DUO en andere organisaties om te zorgen dat schulden niet oplopen en je met hen regelingen over afbetaling kunt treffen.

Hulp bij je administratie en financiële zaken
We zetten met jou je administratie op een rij en maken samen een budgetoverzicht.

Wmo Cliëntondersteuning
Heb je een afspraak met iemand van de gemeente over een sociale voorziening of een indicatie dan kunnen wij je ondersteunen. Samen bereiden we het gesprek voor en gaan indien gewenst mee naar de gemeente.

In verband met de nieuwe coronamaatregelen hebben wij helaas onze deuren moeten sluiten.

U kunt ons nog wel bellen of mailen. Wij zullen dan samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn om u zo goed mogelijk te helpen.

Telefoon: 0347-34 43 65
Email: wijkwinkel@welzijnvianen.nl

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.