mantelzorg
wijkwinkel
buurtbemiddeling
activiteiten
welzijnscoaches
vervoer
over ons
onze resultaten

welzijncoaches

Samen zetten we de eerste stap

Soms is het lastig om een positieve draai aan je leven te geven. Je voelt je bijvoorbeeld beperkt door een chronische aandoening of pijn. Of je zit gewoon niet zo lekker in je vel. De welzijnscoach kijkt vooral naar wat je wél kan. Samen ga je op zoek naar datgene waar je energie van krijgt. Want het liefst wil je er zelf weer bovenop komen.

welzijnscoaches vianen

Ik zou eigenlijk wel meer willen bewegen, maar hoe moet ik beginnen?

Ik zou wel een maatje of een vriendschap willen, maar hoe vind ik die?

Vrijwilliger worden, dat lijkt me leuk, maar wat kan ik doen?

Klinken dit soort vragen je bekend in de oren? De welzijnscoach is goed op de hoogte van alle activiteiten en voorzieningen in Vianen en omgeving. En als je dat prettig vindt, gaat ze de eerste keer met je mee. De welzijnscoach is er om jou te begeleiden op weg naar een gezonde, prettige toekomst.

  1. Je kunt jezelf (of iemand anders) telefonisch of per mail aanmelden bij Welzijn Vianen. Binnenlopen bij onze receptie in het Hof van Batenstein kan ook.
  2. Een zorgverlener (huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of wijkverpleegkundige) kan jou aanmelden via “Welzijn op Recept”. Vraag ernaar tijdens je consult.
  3. Aanmelden kan ook door je contactpersoon bij het Sociaal Team van de gemeente.

Bewegen — Sport en beweging kunnen bijdragen aan een goed gevoel. Er is in Vianen van alles te doen, van gym of dansen tot badminton of zwemmen.

In de wijk/buurt — Hier vind je gezelligheid lekker dichtbij, zoals samen koken en eten, koffie inloop of doe je eigen ding in de open huiskamer.

Gezelschap — Veel mensen zoeken contact, één op één met een maatje of in een clubje met een gemeenschappelijke interesse.

Rust en ontspanning — Yoga, mindfulness? Is dit niks voor jou denk dan eens aan lekker de natuur in gaan, met een wandelmaatje of met een groep.

Iets nieuws leren — Nooit te oud om iets nieuws te leren! Bijvoorbeeld computerlessen, taal lessen of het kunst café.

Vrijwilligerswerk: plezier, ontwikkeling, nieuwe contacten, iets moois betekenen voor een ander, in actie komen, structuur aanbrengen, genoeg redenen om actief te worden als vrijwilliger! In Vianen zijn er tal van mogelijkheden bij verenigingen en organisaties.

De welzijnscoach neemt binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen, bij jou thuis of op een andere locatie.

Tijdens het eerste gesprek ligt de nadruk op kennismaking en wordt er gekeken wat de welzijnscoach voor je kan betekenen.

In de volgende gesprekken wordt er dieper ingegaan op behoeftes, doelen en mogelijkheden. Eventueel wordt er een stappenplan gemaakt en gaan we kijken of er iets is wat je wilt gaan ondernemen.

Regelmatig bespreek je samen met de welzijnscoach hoe het gaat, of het bevalt en of je iets anders wilt uitproberen. Meestal duurt een traject ongeveer een half jaar.

Grijp een nieuwe kans! Grip en Glans een positieve cursus voor 45 +ers.

Hoe zorg je voor een prettige vrienden en kennissenkring, maar ook voor leuke en gezonde bezigheden? Hoe zorg je ervoor dat je jouw sterke punten kent en gebruikt? Deze vragen komen aan bod in de cursus Grip & Glans.

Met deze cursus biedt Welzijn Vianen je ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, om je tijd prettiger in te vullen. Ook leer je vaardigheden aan om zelf actief bij te dragen om meer grip op en vooral om meer glans aan je leven te geven. Een unieke kans om binnen een veilige groep deze lastige onderwerpen een keer onder de loep te nemen.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Je bent 45 jaar of ouder. Als je verder één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja’ beantwoordt, dan is de cursus ‘Grip en Glans’ heel geschikt voor jou.
• Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen.
• Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider.
• Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb.
• Ik wil wel iets ondernemen of veranderen, maar ik stel het steeds uit.

In 6 bijeenkomsten ga je aan de slag met de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, die je helpt bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om je tijd prettiger in te vullen. Ook leer je vaardigheden aan om zelf actief bij te dragen aan de glans van je leven. Een unieke kans om binnen een veilige groep deze lastige onderwerpen een keer onder de loep te nemen.

De cursus word ongeveer 2 à 3 keer per jaar gegeven.

Meer informatie? Dat kan door contact op te nemen met Roos Rijcken: r.rijcken@welzijnvianen.nl, 06 83 77 25 67 of Janny Liebe: j.liebe@welzijnvianen.nl, 06 29 27 02 95.

Op www.gripenglans.nl vind je meer informatie over de cursus zelf.

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met één van onze welzijnscoaches.

Janny Liebe, ouderenconsulent en welzijnscoach
06 – 29 27 02 95, j.liebe@welzijnvianen.nl

Roos Rijcken, welzijnscoach
06 –  83 77 25 67, r.rijcken@welzijnvianen.nl