Welzijnscoaches2018-06-11T10:34:14+00:00
mantelzorg
wijkwinkel
buurtbemiddeling
activiteiten
welzijnscoaches
vervoer
over ons
onze resultaten

welzijncoaches

Samen zetten we de eerste stap

Soms is het lastig om een positieve draai aan je leven te geven. Je voelt je bijvoorbeeld beperkt door een chronische aandoening of pijn. Of je zit gewoon niet zo lekker in je vel. De welzijnscoach kijkt vooral naar wat je wél kan. Samen ga je op zoek naar datgene waar je energie van krijgt. Want het liefst wil je er zelf weer bovenop komen.

welzijnscoaches vianen

Ik zou eigenlijk wel meer willen bewegen, maar hoe moet ik beginnen?

Ik zou wel een maatje of een vriendschap willen, maar hoe vind ik die?

Vrijwilliger worden, dat lijkt me leuk, maar wat kan ik doen?

Klinken dit soort vragen je bekend in de oren? De welzijnscoach is goed op de hoogte van alle activiteiten en voorzieningen in Vianen en omgeving. En als je dat prettig vindt, gaat ze de eerste keer met je mee. De welzijnscoach is er om jou te begeleiden op weg naar een gezonde, prettige toekomst.

  1. Je kunt jezelf (of iemand anders) telefonisch of per mail aanmelden bij Welzijn Vianen. Binnenlopen bij onze receptie in het Hof van Batenstein kan ook.
  2. Een zorgverlener (huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of wijkverpleegkundige) kan jou aanmelden via “Welzijn op Recept”. Vraag ernaar tijdens je consult.
  3. Aanmelden kan ook door je contactpersoon bij het Sociaal Team van de gemeente.

Bewegen — Sport en beweging kunnen bijdragen aan een goed gevoel. Er is in Vianen van alles te doen, van gym of dansen tot badminton of zwemmen.

In de wijk/buurt — Hier vind je gezelligheid lekker dichtbij, zoals samen koken en eten, koffie inloop of doe je eigen ding in de open huiskamer.

Gezelschap — Veel mensen zoeken contact, één op één met een maatje of in een clubje met een gemeenschappelijke interesse.

Rust en ontspanning — Yoga, mindfulness? Is dit niks voor jou denk dan eens aan lekker de natuur in gaan, met een wandelmaatje of met een groep.

Iets nieuws leren — Nooit te oud om iets nieuws te leren! Bijvoorbeeld computerlessen, taal lessen of het kunst café.

Vrijwilligerswerk: plezier, ontwikkeling, nieuwe contacten, iets moois betekenen voor een ander, in actie komen, structuur aanbrengen, genoeg redenen om actief te worden als vrijwilliger! In Vianen zijn er tal van mogelijkheden bij verenigingen en organisaties.

De welzijnscoach neemt binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen, bij jou thuis of op een andere locatie.

Tijdens het eerste gesprek ligt de nadruk op kennismaking en wordt er gekeken wat de welzijnscoach voor je kan betekenen.

In de volgende gesprekken wordt er dieper ingegaan op behoeftes, doelen en mogelijkheden. Eventueel wordt er een stappenplan gemaakt en gaan we kijken of er iets is wat je wilt gaan ondernemen.

Regelmatig bespreek je samen met de welzijnscoach hoe het gaat, of het bevalt en of je iets anders wilt uitproberen. Meestal duurt een traject ongeveer een half jaar.

Stichting Welzijn Vianen en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.