mantelzorg
wijkwinkel
buurtbemiddeling
activiteiten
welzijnscoaches
vervoer
over ons
onze resultaten

vervoer

Lastig ter been en toch erop uit?

Ben je slecht ter been en wil je toch graag naar de markt of naar het tuincentrum? Of moet je naar een van de ziekenhuizen in de buurt? Dat kan allemaal met een van de bussen van Welzijn Vianen. Dit is ook mogelijk als je rolstoelgebonden bent.

Onze beide bussen rijden van deur tot deur vanuit Vianen en omgeving. Je kunt in- en uitstappen waar u wilt.  Dit vervoer is bestemd voor alle inwoners van Vianen en omgeving voor wie het lastig is hun bestemming zelfstandig te bereiken.

Als aanvulling op onze bussen hebben we ook een pool van vrijwillige chauffeurs die je met hun eigen auto naar een ziekenhuis in de buurt kunnen brengen. Je kunt daarvoor kiezen wanner je het prettig vindt dat iemand een ondersteunende arm biedt om je naar de wachtkamer te begeleiden.

vervoer voor invaliden en ouderen vianen

Wil je gebruik maken van ons vervoer dan moet je je bij ons inschrijven. Dit kost € 18 per jaar en kan op elk moment ingaan.

Reserveren gaat via het kantoor van Welzijn Vianen in het Hof van Batenstein.

Je kunt op werkdagen langskomen of bellen tussen 9.30 – 11.30 uur.

Telefoonnummer 0347 374097.

Meld bij de reservering of je een rollator meeneemt of dat je rolstoelgebonden bent. Ook willen we graag weten of er een begeleider mee gaat.

Reserveer tijdig!

Weet je al wanneer je vervoer wilt laat dit ons dan zo snel mogelijk weten. Dan is de kans groot dat we je kunnen helpen op het gewenste tijdstip. Reserveren op de dag zelf kan tot teleurstelling leiden. Al zullen we er alles aan doen om bij spoedgevallen toch iets te regelen.

Wil je via ons met een privéauto naar een ziekenhuis dan zoekt de planner een chauffeur op het door jouw gewenste tijdstip. Wanneer dit gelukt is wordt je teruggebeld en ontvangt je de naam en het telefoonnummer van de chauffeur die je komt halen.

Wanneer je dit wilt begeleidt de chauffeur je naar de wachtkamer. Uiteraard brengt hij je ook weer thuis.

Wanneer je niet weet hoe lang uw afspraak duurt kan het zijn dat jouw chauffeur ervoor kiest om weer naar huis te gaan. Wanneer je na afloop hem/haar belt om je weer op te halen kan het zijn dat je even moet wachten tot hij/zij weer bij het ziekenhuis gearriveerd is.

De bussen rijden naar de volgende kernen:
Vianen, Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Lexmond, Hei- en Boeicop, Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

Indien de reis een medische bestemming heeft, rijden we ook naar:
St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

  • Polikliniek St. Antonius, Houten
  • Antonius Ziekenhuis Utrecht (Leidsche Rijn)
  • UMC (Utrecht Medisch Centrum)
  • Diaconessenhuis (locatie Utrecht)

Onze privéchauffeurs rijden ook naar al deze ziekenhuizen.

In overleg kunnen we ook naar andere specifieke medische bestemmingen rijden. Of dit mogelijk is, is van een aantal factoren afhankelijk. Heeft u een hiervoor een verzoek, vraag dit dan aan een van onze planners.

Ons regulier vervoer is:

Maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 15.30 uur

Zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

In overleg en bij bepaalde activiteiten van Welzijn Vianen zetten we onze bussen ‘op maat’ in op andere tijden.

Ritten binnen en tussen Vianen, Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Lexmond en Hei- en Boeicop, kosten € 1,40  of 1 strip.

Ritten naar Houten, Nieuwegein, IJsselstein en naar verpleeg- of ziekenhuizen in Nieuwegein of IJsselstein kosten  € 4,20 of 3 strippen.

Ritten naar de genoemde ziekenhuizen in Utrecht kosten € 8,40 of 6 strippen.

Strippenkaart kost € 15,- en bevat 12 strippen.

Ritprijzen zijn enkele reis. Indien je niet zonder hulp op pad kunt mag een begeleider gratis mee.

Kies je voor een privéauto van één van onze chauffeurs dan reken je  rechtstreeks bij hem/haar af. Welzijn Vianen staat hier buiten. Hiervoor haalt en brengt hij u naar het desgewenste ziekenhuis en desgewenst begeleidt hij u naar de wachtkamer. (en uiteraard weer terug naar de auto).

Ritten naar de ziekenhuizen in Nieuwegein/Houten:
enkele reis retour
€ 5,- € 10,-
Ritten naar de drie ziekenhuizen in Utrecht:
€ 10,- € 20,-
Ondergetekende wenst lid te worden van de Plusbus. Dit lidmaatschap geeft recht op vervoer van deur tot deur in Vianen en omgeving met een van de bussen van Welzijn Vianen. Bovendien is het mogelijk via Welzijn Vianen een privéchauffeur te regelen voor vervoer naar zieken- en verpleegtehuizen in Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht en Houten.

Het lidmaatschap bedraagt € 18,00 per persoon per jaar. U ontvangt jaarlijks in april een factuur. Wordt u gedurende het jaar lid, dan betaalt u tot 1 april het jaar erop naar rato.

    Dhr.Mevr.Wil ik niet zeggen

    Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website zoals omschreven in onze privacy verklaring (https://www.welzijnvianen.nl/privacy-verklaring).

    Ondergetekende verklaart hierbij uitdrukkelijk akkoord te gaan met het gebruik van de hierboven verstrekte persoonsgegevens voor de inschrijving van de Plusbus. Ondergetekende is te allen tijde gerechtigd zijn toestemming hiervoor weer in te trekken.