mantelzorg
wijkwinkel
buurtbemiddeling
activiteiten
welzijnscoaches
vervoer
over ons
onze resultaten

Iets doen voor je buurt?

In Vianen en omgeving zijn er veel inwoners te vinden die op de ene of andere manier bezig zijn om het leven in hun wijk of dorp leuker te maken. Initiatieven voor het verbeteren van de leefbaarheid, duurzaamheid of het prettig samen leven.

Naast de gemeente kan ook Welzijn Vianen helpen jouw idee of plan verder te brengen. Wij kunnen je toegang geven tot ons grote lokale netwerk. Ook kennen we wegen tot mogelijke financiering. Neem eens contact met ons op, dan brainstormen we graag met je mee.

Open Huiskamer Vianen
Een plek waar inwonersinitiatieven plaatsvinden is de Open Huiskamer Vianen in het gebouw de Prenter.                         

Open Huiskamer Vianen is een nieuwe buur in de wijk De Hagen.

Een ontmoetingsplek voor jong en oud in het gebouw De Prenter voor mensen die behoefte hebben aan (meer)contact. Er zijn verschillende activiteiten voor verschillende groepen. Elkaar ontmoeten, nieuwe contacten maken, elkaar ondersteunen, samen zijn, samen koken , samen eten, kortom, sámen iets doen. De activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers die ook in de buurt wonen.

Momenteel lopen er al enkele groepen, zoals Haagse koffie, De Hagen Koffie, Wereldkeuken diner en ontmoetingsgroep De Entree.

Nieuwe ideeën zijn van harte welkom. Ook is het mogelijk om zelf een nieuwe groep te starten, zoals bijvoorbeeld een groep om samen bordspellen te spelen, een boeken leesclub, samen wandelen of gezellig wekelijks samen lunchen in de Huiskamer. Het gaat om burger-/ inwoners initiatieven, dus groepen die zonder beroepskrachten kunnen bestaan. Voor hulp bij het starten kan men terecht bij de coördinator van de Open Huiskamer.

Neem contact op met:

Mariska Eiflaar
Coördinator Open Huiskamer Vianen
openhuiskamer@welzijnvianen.nl06 459 367 58

Facebook.com/openhuiskamerprenter

Stuur ons een bericht

Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website zoals omschreven in onze privacy verklaring (https://www.welzijnvianen.nl/privacy-verklaring).