Nieuws2018-06-08T13:47:58+02:00

Cursus Engelse conversatie

Heb je vroeger Engels op school gehad maar je durft het toch niet goed te spreken? Overwin de drempel om Engels te spreken! In de cursus Engels-conversatie pak je je zekerheid aan. Na deze cursus: Kan je je beter uitdrukken in veelvoorkomende alledaagse situaties Heb je je woordenschat vergroot Kan je over dingen praten die je interessant vindt. In deze cursus oefenen we alledaagse situaties. Ook werken we met teksten van situaties die recentelijk in het nieuws zijn verschenen. De focus ligt op conversatie en minder op grammatica. Hoewel hier ook wel aandacht aan besteed wordt. Let wel; niet bedoeld voor absolute beginners, daar het conversatie betreft is het van belang al wel een basiswoordenschat te hebben. De lessen starten 18 september en vinden plaats in De Prenter, Grote Geusplein 1 in Vianen. Er zijn kleine groepjes van max. 8 personen. Meer informatie kunt u krijgen Johannita Verstappen: 06 20034137

8 augustus 2019|

Eind september start het Rode Kruis de cursus Valtraining Zeker Bewegen 55+.

Rollen als een bolletje is de beste manier om geen botbreuken, kneuzingen of andere verwondingen op te lopen bij een val. Dat is een van de wijze lessen die ouderen in de praktijk zullen leren op de verantwoorde valtraining in Vianen. Op vijf woensdagen van 12:00 tot 13:00 uur gaat u leren hoe u een val kunt voorkomen, u krijgt kracht en balanstraining en leert vallen op een dikke mat. U leert niet alleen vallen maar ook veilig weer opstaan. De cursus wordt gegeven door twee fysiotherapeuten. Kosten: € 45,- Aanmelden bij Thea Schaafsma 0347-37 21 47, theascha@ziggo.nl of bij Ada op het kantoor van Welzijn Vianen.

8 augustus 2019|

Grijp een nieuwe kans! Vanaf 17 oktober start een nieuwe cursus Grip en Glans.

Afgelopen maart vond de eerste cursus Grip en Glans plaats, deze is zeer positief ontvangen. Daarom starten we 17 oktober met een nieuwe cursus. Grip en Glans een positieve cursus voor 45 +ers. In 6 bijeenkomsten ga je aan de slag met de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, die je helpt bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om je tijd prettiger in te vullen. Ook leer je vaardigheden aan om zelf actief bij te dragen aan de glans van je leven. Een unieke kans om binnen een veilige groep deze lastige onderwerpen een keer onder de loep te nemen. Wanneer: Op donderdag 7, 24, 31 oktober, 7, 14 en 21 november Tijd: 18.30 tot 20.30 uur Waar: Open Huiskamer, in de Prenter. Kosten : 30,- euro Meer informatie of inschrijven? Dat kan door contact op te nemen met Roos Rijcken: r.rijcken@welzijnvianen.nl, 06 83 77 25 67 of Janny Liebe: j.liebe@welzijnvianen.nl, 06 29 27 02 95. Na aanmelding volgt eerst een intakegesprek.  Uiterlijke inschrijfdatum is 3 oktober.

16 juli 2019|

Schildercursus door Petra Smits bij Breincafé Camino

Op woensdagmiddag 4 september start bij Breincafé Camino een cursus schilderen. Deze cursus is bedoeld voor mensen met geheugenklachten of (beginnende ) dementie. Ook de partners zijn hierbij van harte welkom, om samen hieraan deel te nemen. Tijdens de 6 weken durende cursus wordt er gewerkt aan verschillende, eenvoudige onderwerpen zoals: landschappen, bloemen, dieren, of inspiratie door een kunstenaar. De cursus wordt gegeven door beeldend kunstenaar Petra Smits. Zij zal ook de benodigde attributen verzorgen. Duur van de cursus: 6 weken Start : Woensdagmiddag 4 september 14:00 -15:30 Waar: De Prenter, Grote Geusplein 1, Vianen Prijs : 7,50 p.p , wanneer u samen komt 12,50 Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen met : Petra de Vries, Coördinator Breincafé Camino 06 – 11105916, of stuur een mail naar: p.devries@welzijnvianen.nl Aanmelden vóór 28 augustus Heeft u altijd al eens willen schilderen maar is het er nooit van gekomen, grijp dan nu uw kans en ontdek of er misschien óók in u een echte kunstenaar schuilt.

1 juli 2019|

Zorg je voor iemand? Vraag de cadeaukaart aan!

Als je langdurig en intensief zorgt voor een naaste uit de gemeente Vijfheerenlanden, dan kun je ‘de Mantelzorgwaardering 2019’ aanvragen. Deze cadeaukaart reiken we uit aan mantelzorgers, als blijk van waardering voor hun inzet. De cadeaukaart kunt u via een formulier aanvragen bij Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen. Deze moet uiterlijk zondag 15 september 2019 ingediend zijn. De cadeaukaart wordt eenmalig uitgereikt rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg, op 10 november 2019. Aanvragen voor voormalig gemeente Vianen Zorg je voor een inwoner uit voormalig gemeente Vianen? En ben je ingeschreven bij Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen? Dan ontvang je de cadeaukaart automatisch. Ben je hier (nog) niet ingeschreven? Ga dan voor het aanvraagformulier en de voorwaarden naar de website welzijnvianen.nl/mantelzorgwaardering. Bij vragen kun je op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur bellen naar Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen, 0347 - 37 40 97. Mantelzorg buiten Vijfheerenlanden Zorg je als inwoner van de gemeente Vijfheerenlanden voor iemand buiten onze gemeente? Dan kun je in die gemeente contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg voor informatie over de waardering. Voor ondersteuning bij het zorgen voor een ander kun je wel terecht bij Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen. Lees wat wij voor mantelzorgers

24 juni 2019|

Meest recente berichten