Nieuws2018-06-08T13:47:58+00:00

Lunch met verwennerij en creativiteit

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober) organiseert Welzijn Vianen in samenwerking met leerlingen van het Oosterlicht op woensdag 3 oktober een gezellige ochtend met lunch op het Oosterlicht College Vianen. Voorafgaand aan de lunch kan worden deelgenomen aan creatieve- of verwenworkshops. Je kunt hierbij kiezen uit: nagels lakken, handmassage, haren wassen, kaarten maken en schilderij maken. De leerlingen van de opleiding Zorg en Welzijn zullen de workshops verzorgen en de leerlingen van Horeca, Bakkerij en Recreatie verzorgen de lunch. Programma: 10.30 uur ontvangst met koffie en thee 11.00 uur workshops 12.15 -13.15 lunch Kosten € 5,- per persoon. Lijkt het je leuk om andere mensen te ontmoeten of ken je iemand die dit wel kan gebruiken? Stuur dan een mail naar s.visser@welzijnvianen.nl, ook kun je telefonisch contact opnemen met Welzijn Vianen op 0347-374097 en vragen naar Simone Visser. Aanmelden kan t/m 27 september.

18 september 2018|

Nieuw…Naai-atelier!

Vanaf 8 oktober (iedere maandag) start het Naai-atelier! Ben je beginneling of meer gevorderd? Er is een vakdocent aanwezig om je te ondersteunen, te helpen waar nodig. In principe zorgt iedereen voor eigen materiaal, wel zal er wat voorraad aanwezig zijn. Tijd: 14.00 - 16.00 uur Locatie: De Prenter Kosten: € 2,- per les Aanmelden: bij de receptie van Welzijn Vianen, telefonisch op 0347-374097 of per mail a.korevaar@welzijnvianen.nl.

13 september 2018|

Kom quizzen bij Zas & Fratsen!

Daag je vrienden, familie, collega’s of buren uit voor de gezelligste pubquiz van Vianen! Op donderdag 4 oktober, om 19:30 uur bij Zas & Fratsen ga je met elkaar de strijd aan voor een mooie prijs. Stel een team samen van 4-6 personen en maak er een gezellig avond van. Kijk bij het maken van je team ook eens naar mensen die je niet zo goed kent. Bijvoorbeeld een collega die niet zo vaak spreekt of je nieuwe buren. Ook kan je je individueel inschrijven en matchen we je met een team. Deelname is gratis. Wij organiseren deze pupquiz in het kader van de week tegen eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober). In Vianen zijn er ruim 6.500 mensen die wel een gezellig avondje uit kunnen gebruiken. Deze pubquiz is speciaal voor hen: want pubquizzen kun je niet in eentje! Kijk voor meer informatie op www.vianenvoorelkaar.nl.

13 september 2018|

Mantelzorgers krijgen waardering

"Voor de meeste mantelzorgers is het vanzelfsprekend om zorg en hulp te geven aan een naaste met bijvoorbeeld psychische problemen, een lichamelijke beperking of een langdurige ziekte’’ vertelt wethouder Marcel Verweij. ‘’De zorg is ook nog eens heel breed, zoals het helpen met wassen en aankleden, gezelschap houden of de administratie regelen. Als mantelzorger kan deze zorg en hulp je voldoening geven, maar soms ook lastig en zwaar zijn’’. ‘’De gemeente Vianen heeft oog voor deze inzet. Als blijk van waardering worden mantelzorgers, die minstens acht uur per week en minimaal 3 maanden voor iemand zorgen, daarom op de Dag van de Mantelzorg (zaterdag 10 november) getrakteerd op een muzikaal cabaretprogramma en een lunch''. Indien je zorgt voor iemand die in de gemeente Vianen woont, ontvang je op de Dag van de Mantelzorg ook een goodiebag met daarin een VVV cadeaukaart én allerlei attenties. Ook mantelzorgers van buiten de gemeente Vianen komen hiervoor in aanmerking. Mantelzorgers dienen zich voor 1 oktober aan te melden bij Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen. Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Indien je al bij Mantelzorg Vianen staat ingeschreven, dan hoef je niets te doen en ontvang je vanzelf bericht. Aanmelden en meer informatie Stuur een e-mail naar: mantelzorg@welzijnvianen.nl en vermeld

5 september 2018|

Meest recente berichten

Stichting Welzijn Vianen en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.