Nieuws2018-06-08T13:47:58+02:00

Omgaan met buren(overlast)

Hoe ga je met elkaar om nu meer mensen thuis zijn? Hoe voorkom je irritaties en wat kun je doen als je er samen niet uitkomt? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet. 1. Houd je buren op de hoogte Je kunt een briefje door de bus doen om aan je buren te vertellen dat de kinderen thuis zijn, dat je gaten in de muur gaat boren of één keer per dag een workout doet met het hele gezin. Vertel wat ze kunnen verwachten, tussen welke tijden het plaatsvindt en dat je je best doet geen extra overlast te geven. 2. Heb begrip voor elkaar We helpen allemaal de verspreiding van het coronavirus te beperken. Plekken waar veel mensen komen vermijden we, bezoekjes aan familie worden uitgesteld en we blijven zoveel mogelijk binnen. De situatie vraagt om meer begrip voor elkaar want de maatregelen raken ons allemaal. Wat als je zelf overlast ervaart van de buren? 3. Praat met de buren (via de telefoon) Heb je op zich goed contact met de buren? Dan kun je ze opbellen. Volg de standaard richtlijnen bij burenoverlast: wacht even tot je boosheid gezakt is, bedenk van tevoren wat je wilt

31 maart 2020|

Niet meer de deur uit? Toch een praatje of praktische hulp.

Als het te stil om je heen wordt kunt u ons altijd bellen voor een praatje. Heeft u een andere praktische vraag? Ook daar willen we u graag bij helpen als er geen buur, kennis of familie is die u bij kan springen. Neem contact met ons op en wij kijken hoe we u verder kunnen helpen. Wij hebben veel vrijwilligers die bijvoorbeeld uw medicijnen op kunnen halen of een boodschap kunnen doen. Welzijn Vianen is op 0347 374097 bereikbaar op: • maandag t/m donderdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur • vrijdag van 9 tot 12 uur.

31 maart 2020|

Aangepassingen vervoer PlusBus en opening Wijkwinkel

Gezien de laatste ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus, moeten ook wij onze verantwoordelijkheid nemen. Plusbus De PlusBus rijdt alleen voor medische noodzakelijk afspraken. Hieronder vallen bezoek aan de huisarts, fysiotherapeut, tandarts en ziekenhuis. We hopen op jullie begrip. Wijkwinkel De Wijkwinkel zet de dienstverlening telefonisch voort (0347-34 43 65). Heb je dringende vragen dan kijken we samen hoe we je van dienst kunnen zijn.

16 maart 2020|

Annulering activiteiten

In verband met het coronavirus hebben we de volgende maatregelen genomen: Al onze activiteiten zijn tot nader order geannuleerd. De Plusbussen blijven (vooralsnog) rijden. De wijkwinkel blijft (vooralsnog) open. Ons kantoor blijft open en bereikbaar op 0347 374097.

13 maart 2020|

Geef jezelf deze lente een nieuwe kans! Uitgesteld tot nader order.

Een positieve cursus voor volwassenen vanaf 40 jaar. In 6 bijeenkomsten ga je aan de slag met de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, die je helpt bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om je tijd prettiger in te vullen. Ook leer je vaardigheden aan om zelf actief bij te dragen aan de glans van je leven. Een unieke kans om binnen een veilige groep deze lastige onderwerpen een keer onder de loep te nemen. Quote van een deelnemer: “Je moet er zelf iets van maken en deze cursus heeft mij ondersteund dat te doen. Ik ben er flink van opgeknapt. Je wordt uitgedaagd om na te denken over leuke dingen in je leven, waar je normaal aan voorbijgaat” Wanneer: Op dinsdag 31 maart, woensdag 8 april, dinsdag 14 april, 21 april, 12 mei en 19 mei Tijd: 13.30 tot 15.30 uur Waar: op een centrale locatie in Vianen. Kosten: 30,- euro Meer informatie of inschrijven? Dat kan door contact op te nemen met Roos Rijcken: r.rijcken@welzijnvianen.nl, 06 83 77 25 67 of Janny Liebe: j.liebe@welzijnvianen.nl, 06 29 27 02 95. Na aanmelding volgt eerst een intakegesprek. Uiterlijke inschrijfdatum is 20 maart.

3 maart 2020|

Workshop macramé

Op 23 april wordt er een workshop macramé gegeven bij Welzijn Vianen. Waar: Educatieruimte Tijd: 19.00 - circa 21.30 uur Kosten: € 12,50 (incl. koffie/thee en materialen) Een gedeelte van de opbrengst gaat naar kinderen met de ziekte van Lyme.  Opgeven tot 20 april bij Ada Korevaar via a.korevaar@welzijnvianen.nl.  

27 februari 2020|

Meest recente berichten