“Voor de meeste mantelzorgers is het vanzelfsprekend om zorg en hulp te geven aan een naaste met bijvoorbeeld psychische problemen, een lichamelijke beperking of een langdurige ziekte’’ vertelt wethouder Marcel Verweij. ‘’De zorg is ook nog eens heel breed, zoals het helpen met wassen en aankleden, gezelschap houden of de administratie regelen. Als mantelzorger kan deze zorg en hulp je voldoening geven, maar soms ook lastig en zwaar zijn’’.

‘’De gemeente Vianen heeft oog voor deze inzet. Als blijk van waardering worden mantelzorgers, die minstens acht uur per week en minimaal 3 maanden voor iemand zorgen, daarom op de Dag van de Mantelzorg (zaterdag 10 november) getrakteerd op een muzikaal cabaretprogramma en een lunch”.

Indien je zorgt voor iemand die in de gemeente Vianen woont, ontvang je op de Dag van de Mantelzorg ook een goodiebag met daarin een VVV cadeaukaart én allerlei attenties. Ook mantelzorgers van buiten de gemeente Vianen komen hiervoor in aanmerking.

Mantelzorgers dienen zich voor 1 oktober aan te melden bij Mantelzorg Vianen van Welzijn Vianen. Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen voor een kennismakingsgesprek.

Indien je al bij Mantelzorg Vianen staat ingeschreven, dan hoef je niets te doen en ontvang je vanzelf bericht.

Aanmelden en meer informatie
Stuur een e-mail naar: mantelzorg@welzijnvianen.nl en vermeld duidelijk je naam en telefoonnummer. Bellen op werkdagen tussen 08.30 en 10.30 uur naar Mantelzorg Vianen kan ook: 06 40 17 30 88.  Alleen op woensdag zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Kijk voor meer informatie op: www.welzijnvianen.nl/mantelzorg