Vanaf 25 april organiseert Mantelzorg Vianen op zes donderdagochtenden wandelingen door Vianen en omgeving. De wandelingen worden begeleid door de coördinator en vrijwilligers van Mantelzorg Vianen.

Programma
We starten elke bijeenkomst om 10.00 uur met koffie/thee en vervolgens wandelen we met een groep van vier tot zestien mantelzorgers circa anderhalf uur in een rustig tempo; over verharde of onverharde wegen. Telkens nemen we een ander stuk van Vianen in de wandeling mee. Rond 12.00 uur zijn we terug op de plek waar we gestart zijn. Dit is telkens een andere locatie in Vianen.
Daarbij krijgt u iedere wandeling van de coördinator Mantelzorg Vianen een korte opdracht om uit te voeren. Dit zijn bijvoorbeeld opdrachten om elkaar beter te leren kennen of om tips met elkaar te delen.

Wat levert het wandelen met andere mantelzorgers u op?
• In de eerste plaats een leuke ochtend met aandacht voor ú;
• U ontmoet andere mantelzorgers:
• U wisselt ervaringen uit; mogelijk herkent u uw situatie in het verhaal van een ander;
• Wandelen draagt bij aan een goede balans tussen zorgen voor u zelf en zorgen voor een ander.

Kosten en betaling
De gemeente draagt een deel van de kosten. Uw eigen bijdrage is € 15,00 voor zes wandelingen. Dit is inclusief een kopje koffie/thee met wat lekkers. Goed om te weten: u geeft zich dus op voor alle wandelingen, en u laat ons weten indien u een keer niet kunt.
U leert hierdoor een vaste groep mensen kennen die u telkens weer ziet.

Wilt u deelnemen, maar heeft u iemand nodig die aanwezig is bij de persoon voor wie u zorgt en lukt het u niet om zelf vervanging te regelen? Neem dan contact met ons op en wij zoeken samen naar een oplossing.

Data wandelingen
De donderdagen: 25 april, 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei en 6 juni.

Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: wisselende locatie in Vianen. De eerste wandeling op 25 april start bij lunchroom Zas & Fratsen in het centrum van Vianen.

Opgeven
0347- 374 097
mantelzorg@welzijnvianen.nl

> Vermeld duidelijk uw naam en telefoonnummer als u belt of ons een mail stuurt.

Door deze nieuwe wandelactiviteit vervalt het maandelijks manteluitje.