Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Zijderoute, in de voetsporen van Marco Polo”

Wereldreiziger Kees Terlouw vertoont een boeiende diaserie over de “Zijderoute” die hij samen met zijn vrouw heeft bereisd. Startend in de hitte van Istanbul reizen ze, de oude Zijderoute volgend, oostwaarts door de ruige berg- en woestijngebieden van Centraal-Azië (Uzbekistan en Kirgizië). Ze bezoeken prachtige historische steden zoals Tasjkent en Samarkant (Marco Polo, Dzjenghis Khan), overnachten in yurts op 4.000 meter hoogte en trekken vervolgens door vers gevallen sneeuw over het machtige Pamir gebergte naar het Chinese Kashgar, één van de belangrijke handelssteden van weleer. Traditiegetrouw wordt hier elke zondag een grote veemarkt gehouden waar onder andere kamelen worden verhandeld.

Als afsluiting van het eerste deel van hun wereldreis volgt een spectaculaire rit over de Karakoram Higway met haar 6000 meter hoge besneeuwde bergtoppen.

Bijzondere ontmoetingen, overweldigende indrukken en indrukwekkende architectuur en cultuur typeren deze avontuurlijke reis waarbij het lot van de dag bepaalde wat er gebeurde. Al met al een erg gevarieerde reis die is gemaakt naast de gebaande paden!

De dia’s worden vertoond met overvloeitechniek en geprojecteerd op een groot scherm.

Locatie Kwantzaal, Hof van Batenstein

Aanvang 19:30 uur

Einde 21:30 uur.

Entree € 3,50 inclusief koffie/thee en een drankje met een hapje

Aanmelden Receptie Welzijn Vianen of bel 0347-374097